6 Locuri de Vizitat in Oradea

Oradea este unul dintre cele mai dezvoltate oraşe ale României, cu un stil arhitectural aparte, cu foarte multe obiective turistice şi o amplasare care îl transformă într-o destinaţie turistică, dar şi de tranzit. Deși este situat în vestul României, Oradea este un oraș în care se poate ajunge foarte ușor cu avionul, dar și cu trenul/autoturismul din diferite zone ale României. Așadar, dacă v-ați hotărât să îi faceți o vizită, aici regăsiți o listă cu 6 locuri de vizitat in Oradea:

1.Cetatea Oradiei. Pornind de la hotel Continental Forum Oradea, cetatea se află la doar 10 minute distanță de mers pe jos, pe malul celălalt al Crișului Repede. Cetatea a fost construită în vremea regelui maghiar Ladislau I (1077-1095) și a fost denumită Varad, așa începând și istoria Oradiei de astăzi. Cetatea cuprinde 5 bastioane (Bastionul Aurit, Bastionul Bethlen, Bastionul Ciunt, Bastionul Crăișorul și Bastionul Roșu) și 12 corpuri, dar și un palat gotic, unul renascentist și Biserica Romană-Catolică (unde este înmormântat chiar Regele Ladislau I). În zilele noaste, în Cetate au loc „Zilele Cetății”, un târg de Crăciun, Sărbătoarea Recoltei, dar și nenumărate proiecții de film și festivaluri locale. Așadar, dacă doriți să vizitați Oradea, puteți alege una dintre perioadele în care Cetatea înflorește și se bucură de o multitudine de oaspeți din întreaga Europă.

2.Sinagoga Sion. Sinagoga este un important lăcaș de cult și o impozantă construcție eclectică, fiind a 3-a sinagogă după mărime din Europa. Aceasta a fost construită de comunitatea evreiască neologă și are influențe orientale maure, spațiul din interior fiind orientat în conformitate cu direcția Ierusalimului, adică spre Nord-Est și Sud-Vest. Sinagoga poate fi vizitată, prețul unui bilet fiind de  10 lei/adult și 5 lei/student, iar programul de vizitare este de marți până duminică între orele 10:00 – 17:00.

3.Piața Unirii, o piață absolut superbă, înconjurată de clădiri în stil Art-Nouveau, precum Palatul Vulturul Negru sau Biserica cu Lună. Acesta este locul în care s-au materializat diverse idei ale maeștrilor arhitecți, pictori, constructori, făcând din Piața Unirii centrul istoric și cultural al Oradei. Aici au loc evenimente culturale de-a lungul anului și tot aici este locul potrivit pentru a petrece câteva ore la o terasă la umbra Palatului Vulturul Negru cu o minunată priveliște asupra statuii lui Ferdinand I. Biserica cu Lună are un mecanism special pe turla bisericii, unic în Europa, care se deplasează după mișcarea de rotație a Lunii în jurul Pământului și arată, prin rotirea sa, toate fazele Lunii.

4.Primăria Oradea este un edificiu care adoptă stilul arhitectural eclectic și a fost gândită de un foarte cunoscut arhitect, Rimanoczy Kalman Jr. Una dintre principalele atracții din ansamblul construcției îl reprezintă Turnul cu Ceas unde, la primul nivel, se găsește orologiul care anunță orele fixe pe ritmurile „Marșului lui Iancu”. Momentan turnul nu poate fi vizitat, fiind închis pentru renovare.

5.Calea Republicii este unul dintre cele 6 locuri de vizitat in Oradea datorită energiei pozitive și atmosferei pline de viață pe care o găzduiește, dar și datorită clădirilor impunătoare ce se regăsesc de-a lungul ei. Astfel, pe Calea Republicii, o stradă pietonală, întâlnim, pe lângă multe terase, restaurante, patiserii și magazine, și câteva clădiri emblematice pentru orașul Oradea. Dintre ele, recomandăm să admirați Casa Poynar și Teatrul Regina Maria, situate exact la începutul acestei străzi, Palatul KolozsvariBiserica Ursulinelor, Palatul Rimanoczy, dar și cel mai impresionant dintre toate, Palatul Moskovits Miksa. Cel din urmă este o bijuterie arhitecturală în toata splendoarea ei și a fost gândit, evident, de același Kalman Rimanoczy Jr. în stil secession.

6.Dealul Ciuperca este unul dintre punctele panoramice ale acestui oraș și recomandăm să îl urcați chiar la apus pentru un peisaj de poveste asupra Oradiei. Se poate ajunge în cel mai înalt punct al dealului pe jos, dar și cu mașina, iar sus există și un restaurant la care vă puteți odihni. Așadar, pentru un apus superb asupra orașului, vă îndemnăm să vă rezervați o jumătate de oră sau chiar o oră în care să urcați dealul și să admirați acest peisaj splendid.

Așadar, având în vedere accesibilitatea locației atât din punct de vedere geografic, cât și din punct de vedere economic, recomandăm cu căldură o vizită în acest superb oraș. Oradea este primitoare, caldă, cu o arhitectură uimitoare, stilul art-nouveau fiind unul consacrat în acest oraș. Chiar și pe timp de noapte, clădirile sunt luminate într-un stil caracteristic și orașul prinde viață prin prisma localurilor, restaurantelor și barurilor din centru. Iar personalul nostru de la Continental Forum Oradea este întotdeauna pregătit să vă primească într-un ambient liniștit și relaxant pentru a vă face să vă simțiți ca acasă!